Cheaters

Mi-a fost căzut netul pentru câteva zile, aşa că am profitat şi m-am uitat la Joan of Arcadia, un serial pe care ţin să îl termin de ceva timp. Mai am două episoade.

Un episod de aseară m-a făcut să îmi aduc aminte de nişte momente neplăcute din trecut, dar bine nu despre aia vroiam să scriu acum…nu chiar despre acele momente, dar oarecum legat de ele.

Niciodată n-am înteles cum cei care înşeală au tupeul să se scuze, să îşi caute motive, să se justifice. Că nu le merge bine în relaţie/căsnicie, că sunt nefericiţi, că au nevoie de ceva nou din când în când…cred că le-am auzit pe toate şi nu sunt de acord cu nici una din scuzele găsite. Cel mai mult ma uimesc cei care vin cu scuze de genul “Dar n-a însemnat nimic pentru mine! Tot pe tine te iubesc!”. Bullshit. Dacă n-ar fi însemnat nimic, nu s-ar mai fi dus să înşele. Mereu am considerat pe cei care înşeală nişte laşi, persoane care nu sunt în stare să se confrunte cu probleme care le au în relaţie şi care aleg să fugă. Dacă îţi e aşa de rău, de ce nu pleci? De ce alegi să îl faci pe celalalt să sufere decât să vorbeşti cu el? Pentru că aici nu vorbesc de relaţiile care merg pe principiul “suntem împreună dar putem să facem ce vrem”, nu, aici vorbesc de relaţiile reale, alea în care se presupune că ţii la persoana cealalta şi la sentimentele ei. În momentul în care înşeli, nu mai ai drepul să spui că nu te-ai gândit că o să supere sau că o să doară, n-ai cum să zici că n-a însemnat nimic pentru tine, atâta timp cât ştiai ca eşti într-o relaţie cu cineva care ţine la tine. Şi mai presus de orice n-ai cum să spui că nu ştii de ce ai facut-o pentru că ăla e cel mai dureros lucru pe care poţi să îl zici. Evident, în momentul în care înşeli, cealaltă persoană o să vrea motive. De ce? Ce a împins la asta? De ce nu s-a putut vorbi despre asta înainte să se ajungă aici? Şi atunci spui că nu ştii, pentru că e mai uşor să te scuzi aşa decât să răspunzi sincer la întrebare. Nu neapărat faţă de partener, dar faţă de tine. E mai uşor să îţi cauţi scuze decât să te gândeşti că ai greşit şi că exista şi o altă metodă de a rezolva problemele.

Ah şi da, mai sunt persoanele care pur şi simplu nu se pot mulţumi cu ce au şi mereu caută ceva în plus. Persoanele pur şi simplu egoiste care nu vor să renunţe la nimic din ce au, chit că fac rău altora cu asta.

N-are legătură cu trecutul, nu îi suportam pe cei care înşeală nici înainte să fiu înselată sau să cunosc culmea nesimţirii la capitolul ăsta. Pentru ca da, sunt şi acele persoane care înşeală, nu numai cu o persoană, dar apoi le cade cerul în cap când sunt înşelate la rândul lor şi fac pe victimele neajutorate. Ipocrizia chiar nu are limite observ…

Anyway, that was my rant for the night.

Till next time…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s